Süti, ami életre kelti a túlérett banánt.

Vannak ételek, amiket sosem tudok elkészíteni, mert az alapanyagok hamarabb elfogynak. 😀 Mire is gondolok…
Például számtalanszor láttam már guszta áfonyás muffin fotókat, de még egyszer sem élte meg az áfonya, hogy muffin legyen belőle. Bármennyi áfonyát is veszek, elfogy a piacról hazafelé vezető út közben (kb. 10 perces út). 🙂
Vagy ott van a száraz, vagy nem túl jól sikerült kalácsból, édes csigákból készített francia pirítós/kalácspuding. Semmi ilyesmi nem jöhet szóba nálunk, mert akkor is szempillantás alatt elfogynak a péksütik, ha épp rosszul sikerült ek. Sőt, olyankor mondják a tesóm gyerekei, hogy életükben nem ettek ennél finomabbat. 😀
Na de, egy dolgot rendszeren sütök, mégpedig banánkenyeret. Ugyanis a banánról a spejzban képes vagyok megfeledkezni, akár hetekre is. Még úgy is, naponta vagy 5x bemegyek ezért-azért. 🙂 A jó érett, barna foltos héjú banán, amit már egy zsiráf is 

megirigyelne, ugye alapja ennek a sütinek, amit most mogyoróvajjal és csokipasztillával bolondítottam meg.
Ha nálad is lapul egy-két érettebb darab, süsd meg gyorsan!

Hozzávalók
∼31×11 centis formához∼

125 g liszt
125 g zabpehely liszt
1 csomag sütőpor
4 érett banán
2 tojás
50 ml olaj
5 evőkanál mogyoróvaj
50 g csokoládépasztilla

Elkészítés
A banánokat egy villával nyomkodd össze, add hozzá a tojásokat. Kézi habverővel keverd krémesre, majd dolgozd bele a mogyoróvajat és az olajat is.
A kétféle lisztet keverd el a sütőporral, add 3-4 adagban a banános keverékhez, dolgozd simára. Végül forgasd bele a csokoládépasztillát is.
A masszát öntsd kivajazott, kilisztezett hosszúkás sütőformába, 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt süsd készre.
Kihűlve, reggelire kínáld.