Melengető és egészséges.

Ősszel a sütőtök mellett a friss gyömbérből is feltankolok. Egyrészt azért, mert néhány karika leforrázva egy kis mézzel és citrommal azonnal rendbehozza a torkom, ha kapar kicsit. Másrészt, mert minden sárga zöldséghez: a sárgarépához, a sárga édesburgonyához és a sütőtökhöz is nagyon jól illik. Mindegyiket jó sok gyömbérrel szoktam levesnek elkészíteni. Egyszerűen imádom!
Nem csak az íze, a színe is vibráló, amit az új utómunka programomnak (amikkel a görbéket rendesen be tudom állítani) köszönhetően még jobban át tudok adni fotóimon. Ma csak azért fotóztam több ételt, hogy utómunkázhassak, annyira élvezem ezt az új tudást. Közben pedig a leves is lassan elfogy, mert csak úgy eteti magát. 😀

Hozzávalók
∼4-6 főre∼

1 kisebb sütőtök
1,5-2 l alaplé
2 dl tejszín
1 nagyujjnyi friss gyömbér
2-3 evőkanál méz
só, bors

Elkészítés
A sütőtököt darabold fel, távolítsd el a magjait. Tedd egy tepsibe, 200 fokos sütőben süsd meg. 
Ha elkészült, a húsát kanalazd bele egy lábosba, botmixerrel pürésítsd. Adj hozzá annyi alaplevet, hogy krémes állagú levest kapj. Forrald fel, ízesítsd sóval, borssal, majd add reszeld hozzá a gyömbért. Ízesítsd mézzel, sóval és borssal. Néhány perc alatt főzd össze. 
Mézzel csurgatva és korianderre tálald.