Sós ropogtatni való pillanatok alatt.

Imádom a levels tészta egyszerűségét és benne rejlő végtelen lehetőséget. Ezért is van mindig a hűtőmben egy csomag – de ezt szerintem már sokszor említettem nektek. 🙂
A lazítós vasárnapokon, amikor „Nincs valami nasi?”, vagy „Mindjárt beugranak a tesómék 1 órára.” nagyon jól jön az olyan kiegészítőkkel, mint a Nutella, vagy a magkrémek, mert pillanatok alatt az asztalra tudok tenni egy tál harapnivalót. Arról már nem is beszélek, hogy kicsit komplettebb ételek, mint pl. sós piték alapja is lehet.
Na de, vissza a lazítós vasárnapi harapjunk valamit, amíg délután nézzük a tévében a Last Vegast témához… Mivel én utálom a pattogatott kukoricát (igen, folyton letapad a torkomra és meg akarok fulladni tőle), a tévé előtt leveles tésztából készült kis falatokat nassolunk és a cukros üdítők helyett egy finom teát, vagy házi limonádét szürcsölünk hozzá. Ma reggel kidobott az ágy, 

így gyorsan el is készítettem a mai nasit: tökmagkrémes, tökmaggal koronázott leveles tésztás tekercseket. Most még vár rám egy ebéd főzés, mondjuk a húsleves már kész, de a rántott húst még klopfolni, panírozni és sütni kell… de már alig várom, hogy délután bekuckózzunk a kanapéra és nagyokat nevessünk Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman és Calvin Klein négyesén. 😀

Hozzávalók
∼12 darabhoz∼

1 csomag konyhakész leveles tészta
4-5 evőkanál tökmagkrém
1 marék tisztított, natúr tökmag

Elkészítés

A tisztított tökmagot aprítsd fel. A leveles tésztát tekerd ki, helyezd lisztezett felületre. Kend meg a tökmagkrémmel, szórd meg sóval és a tökmag kétharmadával.
A tésztát a rövidebb oldalánál szorosan teker fel, vágd 12 részre. A tekercseket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire, a kezeddel kicsit lapítsd le. A tetejét szórd meg a maradék tökmaggal.
180 fokos sütőben 12-15 perc alatt süsd készre. 
Kihűlve kínáld.