Sütőtökös finomság a borosgós őszi napokra.

Szeretem az őszt, mert ilyenkor előkerül a kedvenc dzsekim, a nagy puha sálam. A lakást gyertyákkal, mécsesekkel díszítem, minden nap más illatot teszek a párologtatóba. Jön az almás pite, sütőtök szezon és a karamell szezon.
Igen ám, de az ősz nem mindig olyan barátságos, hogy kellemes legyen a lehullott falevelek között sétálni, a nyirkos, szürke és barátságtalan arcát is olykor megmutatja – mint az elmúlt napokban. 
Na, ezt egyáltalán nem szeretem. Akkor sem ha a kedvenc kabátom van rajtam és a puha, meleg sálam melegíti a nyakam. Ilyenkor ki sem teszem a lábam (persze, ha megengedhetem), de még otthon is minden szomorúbb. Kell valami, ami felvidít. Erre mi sem jobb, mint valamilyen sütőtökös finomság a maga melengető, fűszeres ízével, amivel annyira jó indítani a napot. A sok fahéj, gyömbér, szerecsendió átjárják a puha tésztát, és máris vidámabb vagyok. 
Ha ta is jókedvre vágynál ebben a szomorkás őszi időben, süsd meg ezt a waffle-t!

Hozzávalók
∼8 darabhoz∼

300 ml tej
2 tojás
100 g olvasztott vaj
225 g liszt
200 g sütőtök püré
2 púpozott evőkanál sütőpor
1 nagy csipet só
kecskesajt krém és juharszirup a tálaláshoz

Elkészítés
A tejben verd fel a tojást, majd add hozzá az olvasztott vajat. 
A lisztet keverd el a sütőporral és a sóval, kanalanként add a tejes keverékhez. Keverd csomómentesre, majd add hozzá a sütőtök pürét és ezt is jól keverd el. 
Melegítsd fel a waffle sütőt, az első sütés előtt kend meg kevés olajjal, vagy olvasztott vajjal. Adagold bele a masszát és süsd meg. Így járj el, míg el nem fogy a massza.
A kész sütőtökös finomságot reggelire kecskesajtkrémmel megkenve és juharsziruppal lelocsolva kínáld.