Sós pite paradicsommal, mozzarellával és bazsalikom pestóval.

Nyáron blogger barátnős, ötletelős napot tartottunk az év egyik legmelegebb napján. Bea gigászira nőtt fügebokra alatt húztuk meg magunkat a nap elől, majd előkerült egy kis bor, szóda és egy paradicsomos finomság is: leveles tészta tele paradicsommal.
Azóta motoszkál bennem, hogy az annyira imádott caprese salátát (ugye, megvan: paradicsom, mozzarella, bazsalikom) tésztába csomagolom és megsütöm. Csak azért váratott majd 2 hónapot magára a dolog, mert most jutottam oda, hogy pestót csináljak. Na, nem mintha ez annyira nehéz lenne, csak a bazsalikom mindig elfogyott, mire eszembe jutott, hogy tulajdonképpen pestóhoz vettem. 😀 
Most sikerült nem letépkedni a bazsalikom leveleit erre, meg arra, hanem leszüretelni, mozsárba tenni fokhagymával, parmezánnal és fenyőmaggal, majd pestót készíteni belőle.

Nem is tudom, mi egyszerűbb, a pestót megcsinálni, vagy a pitét?! Mert ez utóbbi is kb. annyi, mit krémet varázsolni két kő között a legnépszerűbb olasz fűszernövényből. A végeredményt pedig tuti, hogy mindenki imádni fogja.

Hozzávalók
∼8 szelethez∼

1 csomag konyhakész leveles tészta
4 evőkanál bazsalikom pesto
8 szem sárga cherry paradicsom
1 piros paradicsom
100 g mozzarella
nagyszemű tengeri só

Elkészítés
A paradicsomokat karikázd fel, a mozzarellát felezd el, majd szeleteld.
A leveles tésztát tekerd ki, hosszában vágd félbe. A lapokat helyezd sütőpapírral bélelt tepsire. Egy éles késsel a tészta széleitől 1-1 centire karcold meg a tésztát – ezzel segíted, hogy a széle szépen megnőjön a töltelék körül.
A jelölésen belül a tésztát kend meg pestóval, majd ahogy a caprese saláta is készül, a paradicsomokat 

és mozzarellát váltakozva fektesd rá. 
180 fokos sütőben 12 perc alatt süsd készre. Kivéve a sütőből, szórd meg nagyszemű tengeri sóval. Rácson hagyd kihűlni. 
Langyosan, vagy hidegen kínáld.