Puha és szaftos muffin sütőtökkel.
Volt egy vágyam, hogy Harry Potter módra sütőtök levet igyak itthon. Ezért áttoltam egy kiló sütőtököt a gyümölcscentrifugán. Lett is lé rendesen, de marha nehezen csúszott le, mert a képzeletemben a sütőtöklé (önmagában) sokkal finomabb, mint valójában.
Na de, nem csak lé készült kérem szépen, hanem maradt egy jó nagy adag kifacsart, de nem tejesen száraz tökhús. Képzeld úgy el, mint lereszelted volna a nyers sütőtököt. Ételt ugye nem dobunk ki, hát ezt sem, így egy részéből összedobtam ezt a muffint. Annyira puha és szaftos lett, hogy készülni fog még sütőtök lé, de csak, hogy legyen tökhús a muffinba. Már csak azt kell kitalálnom, hogy a levet mire használjam.
Ha nincs gyümölcscentrifugád, ne riasszon el, csak reszeld le a sütőtököt és máris csodás muffinokat készíthetsz te is!
Hozzávalók
∼16 darabhoz∼
2 tojás
200 g nádcukor
120 g olvasztott vaj
250 ml tej
300 g liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál pumpkin pie spice
200 g nyers sütőtök lereszelve
Elkészítés
A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tejet és a felolvasztott vajat. Egy másik tálban elegyítsd a többi hozzávalót és lassan keverd a tejes keverékbe.
A muffinformát béleled ki papírral, töltsd meg tésztával úgy, hogy kétharmadukig legyenek tele. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd készre.
Kihűtve kínáld.