A világ legegyszerűbb chilis babja.

12-13 évesen kezdtem el főzni és azóta hatalmas fejlődésen mentem keresztül. Megtanultam, hogy a leves hozzávalói zöldségek, csontos hús, fűszerek, nem pedig leveskocka, az igazi olasz ragu (ami például a lasagneba is kerül) hagyma-zeller-répa alapon készül lassan főzve, valamint azt is, hogy se a palacsintát, se a lángost nem valami dobozba zárt csoda porból keverjük ki.
Vannak ételek, melyek mégsem változnak, ugyan úgy készítem őket, mint 25 évvel ezelőtt. Hiába a sok elolvasott recept, a tanácsok, ötletek, hogy próbáljam ki, én mindig visszatérek az eredeti, tizenévesen kreált verziómhoz. Ilyen a chili con carne, ami csak úgy ízlik, ha az alapja egy félkész, konzerv mexikói babkeverék. Tudom, hogy a sütés-főzés forradalmát éljük, virágoznak a termelői piacok, mindenki otthon süti a kovászos kenyeret, akkor minek a konzerv, félkész étel?!?!?! Pedig a konzerv sem rossz, vagy ördögtől való, csak meg kell találni a módját, hogyan használjuk fel. Ezért is jöhettek 

nekem a tegyél bele étcsokit, vagy fahéjrúddal egy éjszakán át főzve a legjobb ötletek, egyik sem körözte le az én bevélt receptemet. 😀 Semmi hókusz-pókusz nincs benne, csak némi íz és a 13 éves énem szeretete. Ha lenne kézzel írt receptfüzetem (tudjátok, olyan kockás papírra vetett, feljegyzés-szerű), mint ahogy a dédnagymamámnak volt 1923-ból, az első lapján ez a recept szerepelne. Mos szeretettel osztom meg veletek, a világ legegyszerűbb és szerintem legfinomabb chili con carne-ját.

Hozzávalók
∼4 főre∼

250 g darált sertéshús
1 doboz Bonduelle Bon menu mexicana
1 konzerv vörösbab
1 konzerves doboznyi fagyasztott kukorica
2 teáskanál mexikói fűszerkeverék
1-1,5 dl paradicsomlé

olaj
sajt, tejföl és tortilla chips a tálaláshoz

Elkészítés
Egy lábosban melegíts fel kevés olajat, fehéredésig pirítsd rajta a húst. Szórd meg a mexikói fűszerrel, sózd, majd kis lángon főzd 8-10 percig. Add hozzá mexikói babkonzervet, a dobozt mosd ki kevés vízzel, azt is öntsd a lábosba. A vörösbabot szűrd le, most át picit, így add a húshoz. Öntsd fel paradicsomlével úgy, hogy elegendő szósz legyen a húson. Sózd, kis lángon főzd 20-25 percig. A bab konzerves dobozában mérd ki a kukoricát, majd végül ezt is add a húshoz. további 10 percig főzd.
Reszelt sajttal megszórva, fejföllel és tortilla chipsszel körítve tálald.