Meleg saláta akár vacsorára.

Nagyon szeretem a kacsa és liba húst. ha kacsa, akkor inkább a melle, ha liba, akkor viszont a combja. Ritkán szoktunk enni, úgy negyedévente egyszer, mert velem ellentéten a család többi tagja nem osztja az én hatalmas lelkesedésem ezek iránt a húsok iránt. 
Nemrégiben azonban azt a furcsa tendenciát vettem észre a szárnyasok árában a piacon, hogy az általunk legtöbbet fogyasztott csirkemell megközelíti, eléri, majd túlszárnyalja a kacsahús árát. Pontosabban a kacsacombét, ami persze nem mell, de nagy duzzogva ezt is megeszem. Ezen furcsa tendencián láttám egyre sűrűbben veszek kacsacombot és fokozatosan szoktatom hozzá a családot az ízéhez. 
Kezdetnek egy olyan könnyű salátát készítettem, amit melegen is fel lehet szolgálni, így ebédre, vagy vacsorára önálló fogásként is el lehet fogyasztani. Nálunk vacsi volt, egy pohár fehérbor társaságában, ami nekünk a nap megkoronázása volt.

Hozzávalók
∼2 főre∼

1 kacsacomb
1 cukkini
1 lilahagyma
1 piros kaliforniai paprika
3 szál sárgarépa
2 szelet kenyér
2 tojás
6 evőkanál extra szűz olívaolaj
3 evőkanál málnaecet
só, bors

Elkészítés
A kacsacombot mosd meg, itasd le róla a vizet. A bőrét átlósan irdald be, dörzsöld be sóval és borssal. Először bőrrel lefelé, majd másik oldalán is süsd le forró serpenyőben. Tedd hőálló tálba, locsolj rá keveset a sütés közben kiolvad zsírból. Letakarva 180 fokos sütőben süsd puhára kb. másfél óra alatt. A húst fejtsd le a csontról, csíkozd fel. 
A cukkinit, a paprikát és a sárgarépát vágd gyufaszál vékonyra. A lilahagymát felezd el, majd szeleteld. A kenyeret felkockázd fel, a kacsa sütéséből visszamaradt zsíron süsd ropogósra. Add hozzá a zöldségeket és a kacsahúst, forgasd át a forró serpenyőben, hogy kicsit átmelegedjenek.

A tojásokat főzd meg, pucold meg és negyedeld fel.
Az extra szűz olívaolajat és a málnaecetet tedd jól záródó üvegbe, ráz össze úgy, hogy az állaga krémes legyen.
A saláta hozzávalóit tedd tálba, locsold meg az öntettel, forgasd össze.
Tányérokra szedve kínáld.