SKrémes fagyi gyorsan, egyszerűen.
A ’90-es évek elején Németországból hoztunk haza egy fagylaltkészítő gépet. Gyerekkorom legjobb fagyijai abban készültek. 3 napig. Bizony! Mert nem csak a gép üstjét kellet lefagyasztani, ami 36-48 óra volt, hanem a fagylalt krémjét is legalább 24 órára hűtőbe kellett tenni, mielőtt a gép kikeverte volna. Egyszerre két ízt tudott Anyukám készíteni, mert a géphez 2 üst volt. Hatunknak ez a fél fogunkra sem volt elég, ezért egész nyáron fagyigyárrá alakultunk. 😀
Ma már nem használjuk a gépet (bár megvan és működik), mert szerencsére van egy gyorsabb megoldásom, ha házi fagyira vágyunk. Nem kell főzni és 3 nap helyett max. 1-2 óra alatt megvan, ha friss gyümölcsből készül. A fagyasztott gyümölcsöknek köszönhetően azonban 10 perc alatt is össze lehet dobni. Csupán 2 hozzávaló (esetleg 3) kell hozzá, meg egy jó turmixgép. Jöhet a recept?
Hozzávalók
∼2 adaghoz∼
30 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs
2 evőkanál juharszirup, vagy méz
kb. 1,5 dl kókusztejszín
Elkészítés