SKrémes fagyi gyorsan, egyszerűen.

A ’90-es évek elején Németországból hoztunk haza egy fagylaltkészítő gépet. Gyerekkorom legjobb fagyijai abban készültek. 3 napig. Bizony! Mert nem csak a gép üstjét kellet lefagyasztani, ami 36-48 óra volt, hanem a fagylalt krémjét is legalább 24 órára hűtőbe kellett tenni, mielőtt a gép kikeverte volna. Egyszerre két ízt tudott Anyukám készíteni, mert a géphez 2 üst volt. Hatunknak ez a fél fogunkra sem volt elég, ezért egész nyáron fagyigyárrá alakultunk. 😀
Ma már nem használjuk a gépet (bár megvan és működik), mert szerencsére van egy gyorsabb megoldásom, ha házi fagyira vágyunk. Nem kell főzni és 3 nap helyett max. 1-2 óra alatt megvan, ha friss gyümölcsből készül. A fagyasztott gyümölcsöknek köszönhetően azonban 10 perc alatt is össze lehet dobni. Csupán 2 hozzávaló (esetleg 3) kell hozzá, meg egy jó turmixgép. Jöhet a recept?

Hozzávalók
∼2 adaghoz∼

30 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs 
2 evőkanál juharszirup, vagy méz
kb. 1,5 dl kókusztejszín

Elkészítés

Ha friss gyümölcsből készíted, mosd meg azokat, papírtörlővel itasd le a vizet, majd tedd a fagyasztóba néhány órára. Ha kész fagyasztott gyümölcsöt veszel, ezt az időt megspórolhatod.
A fagyos gyümölcsöket kevés kókusztejszínnel tedd a turmix kelyhébe, kezd el összedolgozni. A kehely oldalára ragadt gyümölcskrémet spatula
segítségével időnként kapargasd le. Amikor a gyümölcs már krémes, add hozzá a juharszirupot/mézet és annyi kókusztejszínt, hogy tovább dolgozva fagylalt állagú krémet kapj.
A fagyit kanalazd két tálba, a tetejét díszítsd gyümölcsökkel.