Olasz laposkenyér vacsorára.
Amikor uncsi lesz a szokásos hideg vacsora: kenyér, felvágott, sajtok, zöldségek, esetleg valamilyen kence, focacciát szoktam sütni. Ugyan az olaszok általában előételnek fogyasztják, vagy bor mellé (esteleg abba mártogatva) kínálják, nálunk szuper vacsora alternatíva lett. Az alapreceptet annyiféle módon lehet variálni, ahogy csak szeretnénk. Múlt héten Balatonon is bevetettem és a kis tepsiben készült harmad adag, amiről azt hittem, hogy a vacsora mellett majd reggelre is kitart, végül még az este elfogyott.
Nyáron az egyik kedvencem az aszalt paradicsomos verzió, amihez sokszor magam aszalom meg a paradicsomokat a szuper kis aszalómban. De a boltinak is megvan az előnye: az olajnak, amiben a paradicsomokat elteszik, isteni íze van, amit ha felhasználunk a focaccia készítésekor, plusz ízt csempészhetünk bele. Hidegen és melegen is fogyasztható, bár szerintem, az arany középút (mint mindig) a megoldás, vagyis langyosan a legfinomabb. 🙂
Hozzávalók
∼1 tepsihez∼
Elkészítés