Hűsítő és gyümölcsös.

Az elmúlt napok kánikulája rászoktatott a jéghideg frissítők készítésére. A mélyhűtőbe eltettem mentás jégkockát (a tartó minden ki mélyedésébe egy menta levelet helyeztem és így töltöttem fel vízzel), ezzel dobtam fel a citromos vizet, literszámra készítettem a különböző fűszerezésű (gyömbéres, mentás, rozmaringos, uborkás) limonádét, és mivel meggy szezon van, készült meggyes frissítő is.
Sajnos azonban ebben az évben is a tavalyi termésből kell gazdálkodnom, mert a Káli-medencében szinte mindent tönkretett az áprilisi és májusi hideg. Míg tavaly roskadozott a meggyfa a gyümölcstől és nem győztük szedni, addig idén, csak az elszáradt virágok csüngnek fürtökben a fáról, mert nem jöttek a méhek beporozni. A tavalyi jó termésnek köszönhetően viszont még van lekvár és a fagyasztóba eltett gyümölcsből is akad néhány kilónyi. 😀

Na, ebből készül a legjobb (és leghidegebb) frissítő ital a nagy melegben. A fagyasztott gyümölcs előnye, hogy elegendő annyira hagyni kiolvadni, hogy turmixolható legyen, így azonnal fogyasztható a jéghideg ital. 

Hozzávalók
∼2 pohárhoz∼

15 dkg meggy
2-3 evőkanál cukor
4-5 rozmaring levél
6 dl szóda
jégkocka

Elkészítés
A meggy szárait távolítsd el, magozd ki. Tedd a rozmaringgal és a cukorral együtt a botmixer kelyhébe, dolgozd össze. Ha nem szeretnéd rostosan fogyasztani, gézen, vagy pelenkán szűrd át (én ezt a lépést kihagyom).
Két poharat tölts meg jégkockával, öntsd rájuk a gyümölcslevet, végül spricceld fel szódával. Már hűsítheted is magad a nagy melegben.