Ha könnyed nyári fogásra vágysz. 

Ritkán veszek sertés szüzet, igazából nem is tudom, miért. Mert, amikor ebből készítek valamit, mindig rájövök, hogy mennyire finom. Ráadásul pofon egyszerű elkészíteni! A fűszerezéséhez sokszor elég csak só és bors, ha szeletekben sütjük, akkor pedig néhány perc alatt meg is tudjuk sütni.
Múlt héten is így tettem, miután kiolvasztottam a mélyhűtőben didergő szűzérméket. A szolid fűszerezést egy ütős körettel ellensúlyoztam. Olyan lett, mint egy langyos saláta, telis tele ízzel, így ez a fogás könnyed nyári vacsorának is beillik. És ez utóbbi annyira bejött nekem, hogy azóta már elkészítettem igazi salátának is egy kis bulgurral kiegészítve, az öntethez pedig elkevertem mentát és citromlevet görög joghurtban. Isteni volt frissiben langyosan és másnap a nagy forróságban hidegen is – nem is vágytam másra. De persze hússal fogyasztva sem utolsó. 😀

Hozzávalók
∼2 főre∼

1 sertés szűz
300 g újkrumpli
fél cukkini
10 levél menta
fél citrom leve
só, bors, olívaolaj

Elkészítés
Az újkrumplit jól mosd meg, enyhén sós vízben, főzd elő 15-20 perc alatt. Nem kell túl puhára főzni, csak éppen úgy, hogy könnyen lehessen vágni. Öntsd le róla a vizet, hagyd picit hűlni, majd felezd/negyedeld mérettől függően.
A cukkinit karikázd fel, majd vágd tovább csíkokra. 
A mentát aprítsd össze. 
A sertés szüzet tisztítsd meg a hártyától, majd szeleteld fel ujjnyi vastag érmékre. Mindkét oldalukat sózd, borsozd. Kevés olívaolajon 2-3 perc 

alatt süsd meg őket mindkét oldalon. Vedd ki a serpenyőből, tedd félre. 
Ha szükséges, tegyél még kevés olajat a serpenyőbe, dobd rá a cukkinit. Párold néhány percig, majd add hozzá a krumplit is. Sózd, forgasd össze. Szórd rá a mentát, csavard rá a citrom levét, keverd át. 
A köretet tányérokra szedve, a hússal kínáld.