Egyszerre roppanó és krémes.

A spárga szezon vége felé közeledünk, de még van egy könnyű receptem számotokra, amit nagyon szeretek és rendszeresen készítek. Ez is amolyan gyorsan dobjunk össze valamit, amit vendégeknek is kínálhatunk, de salátával könnyű vacsora is lehet belőle típusú recept. Nem számoltam össze, hogy mennyi hasonlót osztottam meg veletek, és lehet, hogy a blogon nem is látszik, de nagyon szeretem az ilyen pikk-pakk elkészíthető fogásokat. Mondjuk nekem a házi tészta készítés is ez a kategória. 🙂 Na, de leveles tésztát készíteni már időigényes. Bármennyire is szeretem a saját készítésű leveles tésztát, sokkal többször nyúlok a kész termékhez, mint nekiállok dagasztani, vajat klopfolni, majd hajtogatni órákon keresztül. :D- Főleg nem nyáron, így ismét bevetettem a jól bevált konyhakész leveles tésztát a spárgával, amit ezúttal krémsajttal kombináltam.

Hozzávalók
∼10 darabhoz∼

1 csomag kész leveles tészta
1 csomag zöld spárga
1 tubus krémsajt

vaj a formák kikenéséhez

Elkészítés
A spárgát mosd meg, szárítsd le, majd törd le mindegyik aljáról a fás részt. Darabold fel. 
A formákat jól vajazd ki.
A leveles tésztát tekerd ki, szaggasd ki kb. 12 centis pogácsaszaggatóval. A tésztával béleld ki a formákat. Mindegyik közepére halmozz a krémsajtból, majd a spárgából. Sorakoztasd tepsire, 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 10-12 

perc alatt süsd készre. A kész kosárkákat még melegen vedd ki a formákból.
Langyosan, vagy hidegen kínáld. 

Copyright© 2024.02.22. Városi Konyha

Felhasználási feltételek