Hűsítő zöldségkoktél.
Hideg, krémes, tápláló, laktató. Édes is, meg sós is. Savanykás is, meg epres is. Mint egy sűrű smoothie. Kell ennél több a nyári melegben?
Gimiben volt egy spanyol tanárom, aki szerint a gazpacho hideg fokhagyma leves. Ez az egy, ami megmaradt abból az évből, amikor ő tanított, mert a spanyol nyelv tanításához is annyira értett, mint a gasztronómiához. 😀 Szerencsére később azért felszedtem némi tudást mind a spanyol nyelv, mint a tökéletes gazpacho készítésének terén. A fokhagymának ugyan van köze a leveshez, de csak egy hozzávalója, a főszereplő a friss paradicsom. Most pedig mellékszereplőként belép az eper, mert azzal dobtam fel ezt a hűsítő zöldségkoktélt. Nézzétek meg a videót arról, hogy készítem.
Hozzávalók
∼4 főre∼
3 nagy paradicsom
1 kaliforniai paprika (lehet piros, vagy zöld)
negyed uborka
8 szem eper
1 gerezd fokhagyma
2 szelet kovászos kenyér a héja nélkül
olívaolaj, balzsamecet, só
Elkészítés
A zöldségeket darabold fel, az eper csumáját vágd le, felezd el. Tedd turmixgépbe, vagy botmixerrel pürésítsd. Ha már krémes, ízesíts sóval, balzsamecettel, adj hozzá kevés olívaolajat és a kenyeret is tépkedd bele. Dolgozd össze a mixerrel.
Jéggel teli poharakba öntve kínáld.