Gyors és puha pite, amit nem lehet elrontani. 

-Viki, ez olyan finom! – monda Kéra miközben lenyelte az utolsó falatot.
-Tényleg? – kérdeztem én csodálkozva, mert ritkán hallok tőle ilyet.
-Igen, ez a világ legfinomabb sütije! – és egy újabb szeletet tömött magába.

Mielőtt lezajlott volna ez a beszélgetés, láttam, hogy Kéra, a 8 éves unokíhúgom leül az asztalhoz, maga elé veszi a sütis tálat és egymás után tömi magába a szeleteket. Pedig, amikor megsütöttem, azt hittem, a gyerekek rá sem fognak nézni, hiszen a rebarbara savanykás, amit még a sok fahéjas cukor sem tud annyira ellensúlyozni, hogy az egy gyerek fogára való legyen. Főleg nem Kéra fogára való, akinél nem lehet kitalálni, épp mi fog ízleni neki. Attól függ, mit eszik meg, vagy mit nem, hogy milyen lábbal kelt fel. 😀 Szóval, ha ő 

 

ilyet mond, azt a dícséretet, jól meg kell jegyezni. Még úgy is, hogy ez nem garancia arra, hogy, ha holnap is megsütném, ugyan ilyen hévvel vetné rá magát, és egymaga megenné a fél tepsi sütit. De a szívemet így is nagy melegséggel töltötte el, hogy csak azt láttam, ahogy egyiket veszi a másik után, pedig még le sem nyelte az utolsó falatot.
Persze a felnőttek körében is eteti magát, a tészta elronthatatlan és számtalan gyümölccsel elkészíthető. 

Hozzávalók

3 szál rebarbara
4 tojás
cukor
puha margarin
liszt
4-5 evőkanál fahéjas cukor

Elkészítés
A rebarbara fás szárát távolítsd el, pucold meg, darabold fel.
A tojásokat üsd egy tálba, majd mérd le a súlyukat (kb. 25 dkg lesz). Adj hozzá a súlyával megegyező mennyiségű cukrot, keverd habosra. A margarinból és a lisztből is mérj ki annyit, amennyi a tojások súlya volt. Először a margarint, majd a lisztet is keverd a tojásokhoz.

A kész masszát öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egyengesd el. Oszlasd el a tetején a rebarbarát, szórd meg bőven a fahéjas cukorral. 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd készre.
Porcukorral megszórva tálald.