Omlett olasz módra.
Milyen a tökéletes reggeli? Nekem olyan, amiben sokféle, kisebb adag étel is van. Amit lassan, komótosan lehet elfogyasztani. Akár egy szállodában, ahol a svédasztalról lehet összeválogatni több finomságot.
Ha nekem lenne szállodám és én készíteném a reggeli svédasztalra az ételeket, rántotta helyett biztos, hogy frittatát sütnék. Ez az olasz omlett a kedvenc tojásos ételem.
Hát nem gyönyörű? És még milyen finom! Főleg édes-savanyú paprikával. De a gombásat sem vetem sem, ahogy a hagymásat, zöldborsósat, vagy spárgásat sem. Te mivel kóstolnád meg? A lenti videóban meglesheted, én hogy készítem a kedvenc változatom. Az alap recept ugyan az, amit bátran, kedved szerint variálhatsz!
Hozzávalók
∼2 főre∼
fél piros kaliforniai paprika
fél sárga kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
néhány levél bazsalikom
2 evőkanál balzsamecet
4 tojás
olívaolaj, só
Elkészítés
A paprikákat mosd meg, csíkozd fel. Egy serpenyőben hevítsd kevés olívaolajat, dobd rá a paprikát, közepes lángon kezd őket pirítani. Míg sülnek, a fokhagymát pucold meg, karikázd fel, majd add a paprikához. 8-10 percig együtt pirítsd őket. Amikor a paprika héja színt kap, sózd add hozzá a bazsalikomot, végül öntsd hozzá (óvatosan) a balzsamecetet. Forgasd össze, további 5-6 percig süsd.
A tojásokat üsd fel, villával verd fel. Öntsd a paprikára, kis lángon süsd addig, amíg a széle meg nem szilárdul, csak a közepe marad kicsit remegős. Fordítsd ki egy
tányérra, csúsztasd vissza a serpenyőbe, süsd készre 2-3 perc alatt.
Kínálhatod még melegen, langyosan, vagy hidegen is, akár salátával körítve.