Gyors, magyaros klasszikus egy kis extrával.

Ez a recept annyira egyszerű, hogy félek megosztani veletek, mert hát ki ne tudna fasírtot készíteni?!? De, annyira finom, hogy vétek lenne magamban tartani arra az esetre, ha ha valami izgalmas ízt szeretnétek csempészni egy egyszerű fasírtba.
Én alapvetően nem szeretem a fasírtot, valószínű azért, mert rossz emlékek fűznek hozzá. Nagy, pogácsa szerű forma, kicsit rágós hús, az ízéből hiányzik a karakter. De mivel csak darált hús volt itthon, a ragukhoz szükséges zöldségek viszont nem, ráfanyarodtam a fasírt készítésre. Körülnéztem még a hűtőben valami után, amivel fel lehetne dobni, és milyen jól tettem, mert egy kis pancettával és sajttal egészen fenomenális íz élményt sikerült kreálnom. Ezzel ki is töröltem a fasírthoz kapcsolódó rossz emlékeket, és helyére új költözött. Retro étel új köntösben, amihez azért így is illik a legalább 35 éves retro, kicsit lepattant szélű tányér. 🙂

Hozzávalók
∼2 főre∼

300 g darált sertéshús
fél fej vöröshagyma
2 csík pancetta
6 kocka cheddar
1-2 evőkanál jéghideg víz 
só, cayenne bors, olaj

Elkészítés
A hagymát pucold meg, aprítsd fel. A pancettát vágd kis kockákra. Kevés olajon, alacsony hőfokon süsd őket addig, amíg a hagyma nem karamellizálódik, a pancettából pedig ki nem sül az összes zsír. Hagyd picit hűlni.
A húst ízlés szerint fűszerezd sóval, cayenne borssal, add hozzá a hagymás pancettát. Jól dolgozd össze 1-2 evőkanál hideg víz segítségével. Formázz a masszából 6 egyforma gombócot. Mindegyik közepébe nyomj egy kocka sajtot.

A serpenyőben, amiben a hagymát és a pancettát sütötted hevíts fel kevés olajat. Tedd bele a fasírtgolyókat és süsd aranybarnára minden oldalukat.
A kész húst krumplipürével tálald.