Palacsinta és gyümölcs egy szuper kombináció.
A meggyes, vagy cseresznyés palacsinta torta Anyukám specialitása. A biatorbágyi telkünkön mindkét gyümölcsfa volt, így, amikor beértek a gyümölcsök sokszor sütött nekünk ilyen palacsintát. Az egész család kedvence volt, ezért mindig úgy éreztük, hogy sosem lehet ebből eleget sütni, így ünnepi édességnek számított. Most Anyukám receptjét eperrel készítettem el.
Nem kedvelem a színes-szagos palacsinta tortákat, tudjátok, melyekhez a szivárvány minden színében pompázó palacsintákat sütnek és a habos krémekkel kennek meg. Azért viszont, ha gyümölcsöt sütünk a palába, egyenesen rajongok. Sokszor egy tartalmas leves után ez volt nálunk a második fogás, de desszertnek, vagy reggelire -ha valaki az édes reggeliket szereti- sem utolsó. Az elkészítését videóban mutatom meg nektek.
Hozzávalók
250 ml víz
250 ml tej
2 tojás
200 g liszt
150 g eper
olaj
kristálycukor
Elkészítés
A vizet és a tejet keverd el, majd enyhén verd fel benne a tojást. Adagold a liszthez, miközben habverővel folyamatosan kevered. A csomómentesre dolgozott palacsinta tésztát pihentesd 20-30 percig.
Közben az epret mosd meg, távolítsd el a szárait, majd kockázd fel.
A palacsintasütőt melegítsd fel, kend ki olajjal, öntsd bele egy adag tésztát. Hagyd kicsit sülni, majd dobj rá néhány kocka epret. Ha a palacsinta alja teljesen megsült, fordítsd meg és süsd meg a másik oldalát is.
Csúsztasd tányérra, még forrón szórd meg cukorral. Így rétegezd egymásra a kész palacsintákat.
Langyosan, esetleg tejszínhabbal megkoronázva kínáld.