Indiai ízek erős fűszerezés nélkül.

Tavaly Anyukám szülinapján indiai menü volt, mert legalább 10 éve ígérgettem neki, hogy elviszem egyszer egy jó indiai helyre. Sikerült pont abban az évben beváltanom ezt az ígéretem, amikor nem lehetett étterembe menni, ezért rendeltünk és szerencsére a házhozszállítás is nagyon jól működött, finomakat ettük. Az egyik étel kesudiós csirke volt kókusztejjel krémesítve. Isteni, nem az a rengeteg fűszerrel ízesített, tipikus indiai kaja. Mennyei volt a szaftba mártogatni a naan kenyeret. Bevallom, nem is gondoltam, hogy ilyet is készítenek Indiában.
Azóta rendszeresen elkészítem a kistestvérét, vagyis a mogyoróvajas változatot, mivel a mogyoróvaj könnyebben beszerezhető, mint a kesudió krém. A balatoni kis konyhámban is tökéletesen kivitelezhető ebéd, mert csak egy serpenyő kell hozzá, a rizs főzéséhez pedig elhoztam a cuki kis Russell Hobbs rizsfőzőmet (reklám). Amióta megvan, otthon is mindig abban főzöm a rizst, mert igazi, 

pergős lesz benne – ahogy szeretem – a kis konyhában – amilyen nekem Balcsin is van –  pedig rettentő praktikus egy szerkezet nem csak a helytakarékosság miatt, hanem mert egy mozdulattal elmosható (ez nem reklámszöveg, tényleg így van).

Hozzávalók
∼2 főre∼

300 g csirkemell
2 dl kókusztej
2 nagy evőkanál mogyoróvaj
egy bögre rizs
só, bors, pici liszt, mogyoróolaj

Elkészítés
A paradicsomokat karikázd fel, a A csirkét tisztítsd meg, kockázd fel. Forgasd össze kevés sóval, borssal és liszttel.
Egy serpenyőben forrósíts néhány evőkanál mogyoróolajat (ha nincs ilyened, bármilyen olaj megteszi), pirítsd le a csirkét. Húzd félre a serpenyőben, öntsd bele a kókusztejet, add hozzá a mogyoróvajat és keverd simára. Forgasd össze a csirkével, kis lángon lefedve főzd 20 percig. Közben főzd ki a rizst.
A kész mogyoróvajas csirkét a rizzsel tálald.