Csirke fűszeres, roppanós bundában.

Tudom, hogy sokan nem szeretnek rántott ételeket készíteni, mert utána úszik a konyha, az egész lakásban olajszag terjeng, ráadásul nem is a legegészségesebb megoldás. Én azonban nem vagyok ellene a rántott finomságoknak. A titkom, hogy a húsokat és zöldségeket kevés, friss olajon sütöm, így nem érezzük napokig a sült szagot otthon. 
Mondhatom, hogy a specialitásom a kukoricapehely bundában készülő csirkemell, amit a KFC-s chicken strips ihletett. A gyorséttermi kaják közül még ez az, ami szerintem ehető, de ezt is inkább otthon készítem el a la Viki, mert az ezredes fűszerkeverékének titkát én sem ismerem. Egy jó kanál mexikói fűszerkeverék azonban nagyon feldobja a csirke bundáját. Az édes chili szósz, amibe mártogatjuk pedig a hab a tortán.

Hozzávalók
∼4 főre∼

1 csirkemell
2 púpozott evőkanál liszt
2 tojás
1 púpozott kávéskanál mexikói fűszerkeverék
5-6 marék natúr kukoricapehely

Elkészítés
A csirkét mosd meg, tisztítsd meg, vágd vékony csíkokra.
A lisztet önsd mély edénybe. A tojásokat üsd egy mélytányérba, verd fel egy villával, keverd bele a mexikói fűszerkeveréket. A kukoricapelyhet mozsárban törd apróra, öntsd mély edénybe.
Forgasd meg a csirkemell csíkokat először a lisztben, majd a tojásos keverékben, végül a kukoricapehelyben. Ez utóbbit nyomkodd kicsit a húsra, hogy a nagyobb darabok is rajta maradjanak. A bundázott húst süsd ki forró olajban. 

Sült krumplival és édes chili szósszal tálald.