A New York sajttorta csokis verziója.
Na ez most egy igazi maradékmentő desszert. 😀 Volt ugyanis itthon egy kevés csokipasztilla, a hónapokkal ezelőtt készített kókuszgolyók hempergetéséből visszamaradt kókuszreszelék és a húsvéti elrontott marlenka lapból is egy kevés. Adta magát, hogy ebből egy kis adag sajttortát készítsek.
Hétvégi sütinek szántam, de a szombati balatoni kiruccanás (értsd hajnali kelés, 4 óra vezetés) és 1000 nm fűnyírás után vasárnap semmi erőm nem volt a konyhában ügyködni. Pedig az egész összeállítása csak 10 perc, a többi a sütő dolga. Vasárnap helyett hétfői sütinek sem volt utolsó. 🙂
Hozzávalók
∼20 cm-es formához∼
100 g keksz
30 g vaj
200 g sajtkrém
2 tojás
80 g cukor
50 g csokoládé
20 g kókuszreszelék
Elkészítés
A kekszet daráld meg, a vajat olvaszd fel, majd keverd őket össze. Nyomkodd a tortaforma aljába.
A csokoládét olvaszd fel gőz fölött. Közben keverd habosra a sajtkrémet a cukorral. Add hozzá a tojásokat, a felolvasztott csokit és a kókuszreszeléket. Keverd össze, majd öntsd a kekszes alapra.
170 fokos sütőben 20-25 perc alatt süsd készre.
Porcukorral megszórva tálald.