Roppanós reggeli.

Nagyon szeretem a granolát. Reggelire, tízóraira szoktam enni natúr, vagy görög joghurtba keverve. Ha üzletben járok néha elcsábulok egy-két olyan verzióra -főleg a piros gyümölcsösek hoznak lázba- amit itthon nem készítek. Aztán kibontom, megkóstolom és az első falat után rájövök, hogy kár volt megvenni, mert sokkal finomabb, amit én csinálok. Így volt ez velem a hetekben is, ezért gyorsan össze kellett dobnom egy házit.
Ez a mostani kókuszos magasan a legjobb az utóbbi idők granolái közül, és azt hiszem, tudom is, miért. Korábban eddig mézet használtam édesítésre, de pár napja elfogyott az utolsó csepp is. Viszont volt itthon juharszirup, pont annyi, amennyi egy adag granolához kellett. Na hát ettől, annyira, de annyira jó lett! Ahogy a szirup bevonta egyesével a zabpelyheket és karamellizálódott rajtuk, ahogy együtt sült ropogósra a mogyoróval…. de a leges leges legjobb az a natúr aszalt alma, amit ősszel csináltam a Balcsiról hozott almák egy részéből. Anno az almát héjával együtt felkarikáztam, a 

magházat pogácsaszaggatóval kivágtam és a kis aszalómban 8 óra alatt megszikkasztottam. Teába szktam tenni, de most gondoltam egyet, és kipróbáltam a granolába. Na, hát ahogy ropogósra sült a juharsziruppal, az valami mennyei. Több alma nem is megy a teába, félretettem őket a granolához. 🙂

Hozzávalók

2 bögre zabpehely
1 bögre kókuszreszelék
1/3 bögre juharszirup
3/4 bögre tök- és napraforgómag
10 karika natúr aszalt alma
1 bögre törökmogyoró
5 evőkanál olvasztott kókuszzsír

Elkészítés
A tökmagot és a mogyorót kicsit darabold fel, majd az összes száraz hozzávalóval keverd össze egy tálban. Öntsd hozzá a kókuszzsírt és a juharszirupot, majd jól forgasd át. A keveréket terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin. Tedd a granolát 130 fokos sütőbe 30-40 percre, közben egyszer keverd át, majd vedd a hőt 150 fokra és süsd további 15 percet. 
Kihűtve üvegekben tárolhatod.