Röszibe rejtett karaj szeletek.

A magyar konyha a gulyásleves-pörkölt-káposztás tészta háromszögön túl rejtélyes számomra, a mélyebb bugyrai pedig teljesen ismeretlenek. Szerencsére a sógorom e téren mindig kihívások elé állít, és fejlődök, tanulok, felfedezek olyan ételeket, amikről korábban nem is hallottam. 
Nálunk a szülinapokon mindig az ünnepelt választ ételt. Mivel a sógorom igencsak kedveli a magyar konyhát, annak is a kevésbbé ismert ételeit, már megtanultam dödöllét és sztrapacskát készíteni, főztem korhely levest, és bográcsban babgulyást. Most pedig a mátrai borzaska nyomába eredtem, ugyanis ezt kért idén szülinapi ebédre.  
Jól tettem, hogy feltúrtam a régi szakácskönyveinket, mert eddig teljesen másnak hittem ezt az ételt. 😀 Nagy örömömre azonban két kedvencem ötvözete: a rántott hús és a röszti házasítása megspékelve tejföllel és sajttal. Kár, hogy eddig tévhitben éltem, mert már korábban is készítettem volna. Most azonban felkerült a család kedvencei közé hála Ferinek. 🙂

Hozzávalók
∼8 főre∼

1,2 kg csont nélküli karaj
4 gerezd fokhagyma
1 kg burgonya
3 tojás
kb. 10 evőkanál liszt
10 dkg sajt
4 dl tejföl
1 l olaj a sütéshez

Elkészítés
A húst szeleteld fel, sózd meg mindkét oldalát, majd klopfold ki. 2 gerezd fokhagymát nyomj össze, keverd el 1 evőkanál vízzel, kend be vele a húsokat. Legalább egy órát pihentesd így a szeleteket.
A krumplit pucold meg, nagylyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojásokat, majd annyi lisztet, hogy egy kenhető masszát kapj.
Egy lábosban forrósítsd fel az olajat. A hússzeleteket forgasd lisztbe, majd mindkét oldalukba tapicskold bele a krumplis keveréket. Az olajban oldalanként kb. 10 perc alatt süsd meg őket.

A sajtot reszeld le, a tejfölbe nyomd bele a maradék két gerezd fokhagymát. Ezzel kend meg tálaláskor a húsokat, majd szórd meg sajttal. Én most rizibizit és ecetes káposztasalátát készítettem hozzá köretnek.