Lágy és kókuszos, igazi női ital.

Mielőtt bárki is azt hinné, gondjaim vannak az alkohollal,,,, nincsenek. Sőt, már azt a felfogást sem szeretem, hogy „igyunk, mert buli van”. De álszent sem vagyok, alkalmanként nagyon is jólesik egy pohár rozé fröccs, néhány korty finom vörösbor, vagy egy keserédes koktél. Ha pedig koccintásról vagy kilépőről van szó, nem ismerek mást, aki Jagert, vagy Becherovkát inna, mint én.
A mértéktartásom ellenére idén elkapott a láz, és sorban gyártom a házi likőröket. Ez most már tényleg az utolsó, mert már így sem lesz gondunk jövő Karácsonyig az aperitiffel. 😀 De ha már ennyi félét csináltam, a nagy kedvencem, a kókusz mégsem maradhatott ki a sorból. És még egy kis alkohol is maradt, mert az előzőekhez  kevesebbet használtam, mint terveztem. Persze tudom, hogy az alkohol nem romlik meg, de inkább álljon kókuszlikőr formában egy szép üvegcsében a spejzban, mint szomorkodjon átlátszó önmagában egy befőttesüvegben. 🙂

És szerintem már kívülről tudjátok, de azért ide is idebiggyesztem, hogy ez is kiváló gasztroajándék lehet. 

Hozzávalók

1 konzerv kókusztej
100 ml tej
120 g cukor
80-100 ml 96%-os alkohol

Elkészítés
A kókusztejet melegítsd forráspontig a tejjel és a cukorral. Hagyd kihűlni.
Adj hozzá 80-100 ml alkoholt, keverd össze, melegítsd fel picit, majd öntsd üvegbe. Érleled legalább 2 hétig hűvös helyen, hogy az ízek összeérjenek.