Citromlikőr Dél-Olaszországból.

Karácsonyi hagyományaink egyike, hogy mindig készítek valamilyen italt is, amivel Szenteste koccintunk. Általában ezekkel indul az Advent és a karácsonyi készülődés, mert rendszerint hetekig kell érlelni a hozzávalókat. 
Idén az olasz limoncellora esett a választásom, amihez ráadásul házi citromot használtam, ami Anyukám kolléganőjének kertjében termett. 
A receptet a limoncello hazájában (Amalfi-part) született Gennarotól lestem, aki az olasz tészta mellett a citromok királya is.. Nem csak magatoknak készíthetitek el, remek gasztroajándék is lehet belőle. Nem kell hozzá más, csak néhány egyszerű hozzávaló és egy szép üveg. 

Hozzávalók
∼500 ml-hez∼

125 ml 96%-os alkohol
2 kezeletlen citrom héja
125 g cukor
375 ml víz

Elkészítés
A citromokat mosd meg, a héjukat vékonyan vágd le, majd áztasd az alkoholba 3 napra. 
Ezután vedd ki a héjakat a az alkoholból. 
Egy tiszta üvegben oldd fel a cukrot a vízben, öntsd hozzá az alkoholt. Zárd le az üveget, 3 napig érleld, miközben naponta egyszer felrázod az italt.
Ezután az italt szűrd át csatos üveg(ek)be, lezárva további 1 hétig érleld a fogyasztás előtt.