Amikor a két legjobb süti találkozik.

Az angol pék, Paul Hollywood egyik legjobb műsora, a City Bakes (A város ízei), amit újra és újra nyálcsorgatva nézek. Elképesztő, hogy a világon mennyi kenyér és sütemény létezik! Teljesen mindegy, hogy Paul Nápolyban, Madridban, Dublinban, vagy San Franciscóban jár, mennék utána és én is végigkóstolnék mindent.
A hetekben sokadszorra kattintottam a sorozatra, a New York-i rész pedig ahhoz adott ötletet, hogy egyben készítsem el a két kedvenc süteményem. 
Az megvan, amikor belépsz egy cukrászdába és egyszerre érzed a különböző jobbnál jobb sütik illatát, ezért nem tudod eldönteni, hogy melyiket kóstold meg? Hát ez volt a lakásban is, miközben sült a torta. Azzal a nagy különbséggel, hogy tudtam, nem kell választanom a kettő közül. 😀 Nagy sajttorta-fun vagyok, de ez sokkal jobb, mint bármelyik csokis, vagy nutellás sajttorta. Érezni a brownie puha, dugig csokis tésztáját, majd a lágy, vaníliás sajttorta krémességét. Hmmmmm… Egyszerűen csodálatos!

Hozzávalók a sajttortához

200 g krémsajt
100 g porcukor
1 tojássárgája
1 teáskanál vanília kivonat
pici tejszín, ha nagyon sűrű a krém

Elkészítés
A sajttortához a krémsajtot keverd habosra a porcukorral. Add hozzá a tojássárgáját és a vanília kivonatot, keverd jól össze. Tedd félre.

Hozzávalók a browiehoz

140 g jó minőségű étcsoki 
220 g vaj/margarin
175 g liszt
200 g nádcukor
4 tojás

Elkészítés
A browniehoz csokit és a vajat olvaszd fel gőz fölött, majd hűtsd langyosra. A cukrot keverd habosra a tojásokkal, óvatosan csurgasd hozzá a csokis keveréket. Adagold bele a lisztet, keverd csomómentesre.

A brownie krémet öntsd egy sütőpapírral kibélelt magas falú tepsibe. A krémsajtos keveréket kanalazd rá nagyobb kupacokban. Egy spatula, vagy kanál segítségével kend el enyhén márványosra. 
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd készre. 
Ha kihűlt, tejszínhabbal tálald.