Kávéba mártogatós őszi süti.

Ha meghallom a szót, hogy pumpkin spice, totális lázba jövök. 😀 Teljesen mindegy, hogy kávéról, vagy valamilyen sütiről, krémről van szó, ha sütőtökkel és hozzá illő fűszerkeverékkel készül, engem levesz a lábamról. Persze -szakemberként- jól tudom, hogy ez csak egy jól felépített marketing fogás, semmivel sem különb a pumpkin spice mint a mézeskalács vagy a forralt bor fűszer, engem mégis megvettek. Szóval ebből is látszik, hogy elég a jó marketing….
Tehát, ha beköszönt a sütőtök szezon, indul az őrület és mindent elkészítek sütőtökös verzióban is. Egy szezonban általában kétszer töltöm újra magam kevert pumpkin spice fűszerkeverékkel a fűszertartót. Legutóbb ezzel a fűszerrel az olaszok kedvenc kávé mellé fogyasztott sütijét, a cantuccini készítettem. 

Hozzávalók
∼2 rúdhoz∼

350 g liszt
másfél teáskanál pumpkin spice fűszer
fél teáskanál sütőpor
egy csipet só
2 tojás
80 g nádcukor
60 ml tejszín
kb. 80 g sütőtök püré
140 g törökmogyoró

Elkészítés
A mogyorót vágd durvára.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a fűszerkeveréket, a sütőport és a sót. Egy másikban verd fel a tojásokat a cukorral, add hozzá a sütőtök pürét, a tejszínt. Ehhez a keverékhez adagold a fűszeres lisztet, jól dolgozd össze. Végül forgasd bele a mogyorót is.
A tésztából gyúrj két egyforma rudat, tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd süsd 180 fokos sütőben 15-20 percig. Vedd ki, 5-6 percet pihentesd, majd óvatosan szeleteld fel kb. 2 centis darabokra. A szeleteket rendezd el a tepsin és tedd vissza a sütőbe 150 fokra további 15-20 percre. Akkor jó, ha 

teljesen kiszárad, a tészta ropogós lesz.
Kávé mellé kínáld. Fém sütis dobozban 1-2 hétig eláll.