A legomlósabb kacsa, amit valaha ettem.

A szuvid technikával 2016-ban Segal Viktor ismertetett meg. Akkoriban sokat dolgoztunk együtt céges rendezvényeken, sajtótájékoztatókon. A rendezvények menedzsereként a hinterlandban mindig várt egy-két finom falat Viktor főztjéből. 😀 Így kóstoltam azt a rozé kacsamellet is, amit Viktor szuvid gépben készített elő. 
Azóta vágyom én is egy ilyen gépre, mert a meleg vízben való lassú főzésnek köszönhetően elképesztően finom lesz az étel.
Ősz elején a Russell Hobbs Magyarország jóvoltából végre boldog felhasználója lettem egy csodamasinának, mely nem csak szuvidálni tud, hanem a lassúfőző és maghőmérős hússütő is egyben. Az egyébként korábban is jól elkészített rozé kacsámat (aminek a barátaim tényleg csodájára jártak) a tökélyre fejlesztettem. 😀 Azóta minden nap ilyet ennék, persze nem teszem, de sokat használom a kis gépet. (reklám)

Hozzávalók
∼2 főre∼

1 egész kacsamell filé
4 szelet mandarin

rózsabors

Elkészítés
A kacsamellet középen vágd ketté, a bőrét átlósan, keresztben irdald be. A húst dörzsöld be sóval és összetört rózsaborssal. 2–2 szelet mandarin kíséretében helyezd 1–1 vákuumtasakba őket, a tasakokat zárd le, tedd a szuvid gép edényébe. A leírás szerint öntsd fel vízzel, a gépet zárd be. csatlakoztasd a hőmérőt. A húst 56 fokon 2,5–3 órát főzd. Az idő lejártával óvatosan vedd ki a gépből, bontsd ki a csomagolásból. 

A melleket bőrükkel lefelé tedd felforrósított serpenyőbe, 5–6 percig pirítsd, majd fordítsd meg és a másik oldalát is süsd meg. Félretéve 10–15 percet pihentesd, majd ferdén vágd vékony szeletekre vágjuk.
Zöldségkörettel kínáld, de készíthetsz belőle szendvicset, salátát is.