Friss ciabattából roppanós reggeli.

A telkünkön volt egy ősrégi, talán NDk-ból származó kontakt grill, amit anyukám kapott a barátnőjétől. Rengeteket használtuk: sütöttünk rajta húst, zöldséget, szalonnát, pirítottunk kenyeret. Borzalmas narancssárga színe volt, a vaslapoktól pedig igen súlyos darab volt. A kábel, amivel áram alá lehetett helyezni több helyen be volt tekerve szigetelő szalaggal, mert a gumi burkolat itt-ott lyukas volt. De minket ez sem rettentett el attól, hogy rendszeresen használjuk a kis készüléket. Addig, amíg egyszer nem indult el többet. Évekig még a pincében rakosgattuk, mert annyira hozzánk nőtt, hogy nem tudtunk megválni tőle.
Sok-sok évvel később, amikor már saját háztartást vezettem a Lidl-ben megjelent egy hasonló kis szerkezet. Rettentő nagy boldogsággal vásároltam meg, annak ellenére, hogy nem cserélhetőek benne a sütőlapok és lecsukni is csak egy állásban lehet. De így is készülhet rajta hús, zöldség, szalonna, és az egyik nagy kedvenc – amivel egyébként reklámozták is a gépet – panini. 

Most egy egyszerű sonkás változatot készítettem. Saláta helyett pedig csírával dobtam fel.

Hozzávalók
∼2 főre∼

8 szelet ciabatta
2–3 evőkanál magos dijoni mustár
4 szelet prágai sonka
4 szelet félkemény sajt
1 marék mustárcsíra + kevés a tálaláshoz

Elkészítés
A ciabattát vékonyan kend meg a mustárral. Minden második szeletre tegyél 1–1 sonkát és sajtot, valamint kevés mustárcsírát. Az üresen maradt szeleteket fordíts rájuk, így kapsz zárt szendvicseket. Felforrósított panini sütőben 8-10 perc alatt süsd meg őket.