Hús és zöldségek levendulás fűszerekkel.

Minden receptemet kezdhetném úgy, hogy imádom, odáig vagyok, vagy megveszek érte. Ez különösen igaz a leheletnyi levendulával megspékelt provence fűszerkeverékkel sült csirkére. Mert hát lehet nem szeretni a levendulát? Főleg úgy, hogy az ember lányának a magyar Provence-nak nevezett Káli-medencében van birtoka? 🙂
Egy szó, mint száz, imádom a levendulát, így jöhet minden formában. Húsok és zöldségek fűszereként is.

Hozzávalók
∼2 főre∼

4 db csirke felsőcomb
3 szál sárgarépa
1 fej lilahagyma
1 cékla
3-4 szem burgonya
4-5 gerezd fokhagyma
2 alma
2 teáskanál provence fűszerkeverék
só, bors, levendulás só, olívaolaj

Elkészítés
A zöldségeket pucold meg, darabold fel. Tedd egy magas falú tepsibe, locsold meg olívaolajjal, szórd meg jól levendulás sóval, keverd össze.
A csirkét mosd meg, töröld szárazra. Mindkét oldalát dörzsöld be sóval, borssal és a provence fűszerkeverékkel. A combokat fektesd a zöldségekre.
A tepsit letakarva tedd 160 fokos sütőbe, így süsd 30-40 percig, majd vedd le a borítást és süsd további 30 percig, míg a húsok bőre szépen megpirul.