A tökéletes szendvics: omlós hús, puha hamburger buciban.
Amikor 8 óra főzés után kivettem a húst a lassúfőzőből -persze alig tudtam, mert olyan puhára főtt, hogy szanaszét esett (bár ez volt a cél)- és elkezdtem összeállítani a szendvicset, rájöttem, hogy mennyire szeretek enni. Jókat. Olyan ételeket, amiket nem csak jól készítettek el, hanem szívvel-lélekkel, azt várva, hogy ha azt elfogyasztják, az örömet fok okozni. Már, amikor a húst pácoltam, arra gondoltam, mennyire jó lesz majd a szendvicsbe pakolni a sok zöldséggel és a lilahagymalekvárral, és mennyire jó lesz beleharapni, élvezni a puha zsömlét, a fűszeres, omlós húst, a ropogós jégsalátát és az édes-savanyú hagymát. Jajj, megint úgy betolnék egyet…
Viszont az valaki elmondhatná nekem, hogy lehet ezt a szendvicset úgy enni, hogy utána ne kelljen zuhanyozni, ruhát mosni és nagytakarítani. 😀 De tényleg. 🙂 Itt a recept, készítsétek el, és kísérletezzetek az étkezéssel, majd osszátok meg velem 🙂
Hozzávalók a húshoz
1 kg sertés comb
bbq szósz
2-3 evőkanál zsír
só, bors, víz
Elkészítés
A húst tisztítsd meg, ha szükséges, majd dörzsöld be sóval és borssal. Egy serpenyőben kevés olajon hirtelen süsd le minden oldalát. Picid hagyd hűlni.
A hús minden oldalát kend meg mustárral, majd a bbq szósszal, helyezd sütőedénybe (én a lassúfőző edényébe tettem) és locsold meg a worchester szósszal. Add hozzá a zsírt, nagyon kevés vizet és fedd le az edényt. Sütőben 150 fokon 5-6 órát süsd, lassúfőzőben 8-10 órát az edény kisebb fokozatán. Ha elkészült a hús, két villa segítségével szedd szálaira.
Hozzávalók a szendcsihez
4 db hamburger buci
mustár/szendvics szósz/bbq szósz
jégsaláta
lilahagymalekvár
paradicsom
Elkészítés
A hamburger bucikat vágd félbe, ha szeredet, pirítsd meg. A bucik alját locsold meg a hús szaftjával, kend meg mustárral, szendvics, vagy bbq szósszal, pakold rá a jégsalátát, a húst, a lilahagymalekvárt és a paradicsomot. A tetejére jöhet még egy adag szósz, majd a szafttal meglocsolt buci tető.