Rengeteg almával és fahéjjal.

Imádom az őszt, a hűvös reggeleket, a napközben cirógató napsugarat, a színeket és ízeket. Az első hűvösebb nap alkalmával előkerül a spejz mélyéről a fahéj és minden olyan fűszer, amiben benne van. Mert ez nálam egyértelműen az őszhöz tartozik. Az őszi kedvenceim az alma, a körte, a sütőtök mind elképzelhetetlenek fahéj nélkül De a kávé, kakaó is jobban esik ilyenkor, ha kerül bele egy csipettel belőle. És természetesen sütéshez is sokat használom. Az az illat, ami ilyenkor belengi a lakást….Rágondolva is kellemes, melengető érzés kap el. Hát szia ősz, amit én így szeretek. 🙂

Hozzávalók

8-10 db nagy alma
5-6 cukor
1 csapott evőkanál fahéj
2 evőkanál morzsa
100 g vaj
150 g liszt
50 g porcukor

Elkészítés
Az almákat pucold meg, reszeld le. Keverd össze a cukorral, a fahéjjal és a morzsával. Egyengesd el egy piteforma alján.
A lisztet keverd össze a porcukorral, morzsold el benne a vajat. Ezzel a morzsás keverékkel borítsd be az almát. A tetejét még megszórhatod néhány teáskanál fahéjas cukorral, de ez opcionális. 🙂
160 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd aranyabarnára.