Nyárvégi desszert. 

Édesszájú vagyok. Nagyon. De szerintem ezt már többször mondtam is. A múlt héten egyik este rámtört a vágy, hogy valamilyen tortát egyek. Ez gondolkoztatott el azon, hogy tulajdonképpen én milyen sütiket is szeretek. Akkor hirtelen semmi sem jutott eszembe, illetve, ami igen, mind az volt, amit nem szeretek. 😀 Magam előtt láttam a cukrászdák pultjait tele Fekete-erdő, Lúdláb, Oroszkrém tortákkal, Rákóczi túrosokkal, krémesekkel. Egyik sem a kedvencem, sőt, ha csak ezek közül lehet választani, inkább nem eszem desszertet. 
Aztán eszembe jutott, hogy ha étteremben kell desszertet választanom, akkor a brownie, a csoki szufflé és a sajttorta között vacillálok, így rá kellett jönnöm, nem vagyok tortás típus. De azért, hogy mégis meglegyen a torta élmény, és mulasszam a torta utáni vágyam, egy kedvenc pohárkrémemet -kicsit átalakítva- torta formájában készítettem el. Így született meg a citromos álom és a sajttorta gyereke, a citromos álom sajttorta. 😀

Hozzávalók

1 csomag Győri zabfalatok
50 g vaj
100 g porcukor
4 dl tejföl
200 g sajtkrém
200 ml tejszín
1 citrom kifacsart leve

Elkészítés
A zabkekszet késes robotgéppel dolgozd finomra. Olvaszd fel a vajat és keverd össze a keksszel. Egy kapcsos tortaforma alján egyenletesen oszlasd el, nyomkodd bele. Akár kis peremet is készíthetsz. Tedd hűtőbe 1-2 órára dermedni.
Közben a tejszínből verj lágy habot. A tejfölt a sajtkrémmel és a porcukorral habosítsd ki. Forgasd bele a citrom levét, majd óvatosan a tejszínhabot is. Öntsd a kekszes alapra. Tedd éjszakára hűtőbe.
Szeletekre vágva, porcukorral megszórva kínáld.