Könnyű saláta a forró napokra. 

Az elmúlt napok hőségében szinte csak jól behűtött görögdinnyén éltem. Igazából nem is vágytam másra, csak hideg falatokra. De, azért van, aminek sosem tudok ellenállni, mégpedig a tenger finomságainak. Ha tengerparti városba születtem volna, egy nap sem telne el úgy, hogy ne ennék valamilyen halat. Mert a friss halnak nincs párja. Ahogy a friss tésztának sem. Ha pedig a kettő találkozik, na az…. hmmmm, a kajamenyország.
Mivel hetekig dinnyén élni azért nem biztos, hogy jó, összedobtam hát ezt a könnyű salátát, ami tökéletes vacsora egy-egy meleg napon. 

Hozzávalók

170 g durum tésztaliszt
2 M méretű tojás
250 g királyrákfarok
1 kisebb cukkini
8-10 szem koktélparadicsom
2 marék olajbogyó
100 g szárított paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2-3 csipet szárított chilipehely
2 evőkanál vaj

Elkészítés
Mérd ki a lisztet, borítsd ki egy deszkára, csinálj a közepébe egy nagy krátert. Üsd bele a tojásokat, dolgozd össze egy villával, majd apránként kezd beledolgozni a lisztet. Ha a liszt felvette az összes folyadékot, de a tészta még ragacsos, adj hozzá néhány evőkanál lisztet – vagy amennyi szükséges ahhoz, hogy egy ruganyos tésztát gyúrj. A tészta akkor jó, ha felülete teljesen sima, az összes repedés és ránc eltűnik róla. A tésztát oszd 3 részre, amit épp nem használsz tekerd folpakkba, vagy nedves konyharuhába, hogy ne száradjon ki. A tésztát géppel, vagy sodrófával nyújtsd ki közepesen vékonyra, és vágd fel kb. 3×2 centis téglalapokra. 

Mindegyiket csippentsd össze középen, lisztezett deszkán terítsd szét őket kifőzésig. 
Közben a fokhagymákat pucold meg, karikázd fel a chilit, kockázd fel a cukkinit. A paradicsomokat mérettől függően felezd, vagy negyedeld.
A vajat egy serpenyőben olvaszd fel, pirítsd meg benne a fokhagymát és a chilit. Add hozzá a királyrákfarkakat, süsd, amíg a színük rózsaszínre nem változik. Szedd ki a serpenyőből, tedd félre. A maradék vajban -ha szükséges adj még hozzá egy kanállal- pirítsd le a cukkinit, majd ezt is szedd ki és tedd félre. 
A tésztát, sós, lobogó vízben 2-3 perc alatt főzd ki, szűrd le, csepegtesd le. Egy tálban forgasd össze a szárított paradicsom fűszeres olajával. Várd meg, hogy minden hozzávaló teljesen kihűljön, akkor keverd őket össze.