Könnyű habos eper desszert.

Az eperrel idén nem volt nagy szerencsém kétszer, ha ettem összesen. Azért, mert arra készültem, hogy végre elmegyek egy Szedd magad eperföldre, ott majd jól feltankolok idénre eperből, így nem nagyon vettem a piacon. Sajnos nem jártam sikerrel, mert a hozzám legközelebb eső eperföldet választottam, az érdit, ami egy katasztrófa. Az egy dolog, hogy gazos, rendezetlen, de eperbokor is alig van (utólag többen írták nekem Instán, hogy Budakalászra kell menni, mert az jó). Így másfél óra guberálás után – mert szedésnek nem lehet nevezni – 1,2 kg eperrel – a terv 6-7 kg volt – tértem haza, amiből egy adag lekvárt tudtam eltenni.
De olyan nincs, hogy szezonban nincs epres süti, ezt az egyet sikerült sütnöm, ami kárpótolt mindenért. 

Hozzávalók a piskótához

3 tojás
66 g liszt
60 g cukor

Elkészítés
A piskótához a tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá. A sárgáját keverd fehéredésig a cukorral. Először a cukros krémet keverd óvatosan a fehérjébe, majd a lisztet is forgasd bele. Öntsd egy sütőpapírral bélelt kis tortaformába, egyengesd el, 10-12 perc alatt süsd készre. Hagy kihűlni, majd vágd ketté.

Hozzávalók a krémhez

250 g túró
50 g cukor
1 citrom leve
200 ml tejszín

Elkészítés
A krémhez a túrót a cukorral és a citrom levével keverd krémesre. A tejszínt verd ne túl kemény habbá, majd forgasd a túróhoz.

A sütemény összeállításához egy üvegtálat bélelj ki folpakkal.  250 g epret pucolj meg, hosszában vágd háromba, vagy négybe – mérettől függően. A tál alját és az oldalát egy sorban rakd ki a gyümölccsel. Töltsd meg a krém kb. felével, tedd rá az egyik piskóta lapot. A tál oldalát ismét rakd körbe eperrel, kanalazd bele a maradék krémet, fedd be a másik piskóta lappal. a kilógó folpakkot hajtsd a piskótára, fedd le egy tányérral, ami kicsit lenyomja a piskótát, tedd egy éjszakára hűtőbe.
Másnap borítsd ki a tortát egy kínálótálra, óvatosan húzd le róla a folpakkot.