Könnyed nyári desszert. 

A nem túl vonzó név, istenien puha és gyümölcsös sütit takar. Gyerekkorom nyarait a biatorbágyi telkünkön töltöttük, ahol cseresznye és meggy szezonban anyukám rendszeresen sütött ilyen sütemény. Akkor ki lehetett kergetni vele a világból, inkább felmásztam a fára és a gyümölcsöket onnan ettem meg.
Mára azonban megszerettem, és most követem anyukám példáját. Egyébként nem is értem, miért nem ízlett korábban ez a piskóta szerű pihe-puha, omlós tészta tele gyümölccsel?!?!?! 
A tészta pofon egyszerű: mindenből ugyan annyi mennyiséget kell venni. Innen is kapta a kevésbbé csábító, ám annál kifejezőbb egyensúly tészta nevet. Én most cseresznyével készítettem, rögtön dupla adagot, mert tudom, hogy gyorsan el fog fogyni. 😀

Hozzávalók
∼35×25-ös tepsihez ∼

20-25 dkg cseresznye (magozva)
3 tojás
cukor
puha vaj/margarin
liszt

Elkészítés
A tojásokat üsd egy tálba, majd mérd le a súlyukat. Azzal megegyező mennyiségű cukrot adj hozzá, habverővel keverd habosra. A vajból és a lisztből is mérj ki annyit, amennyi a tojások súlya volt. Először a vajat, majd a lisztet is keverd a tojásokhoz.
A kész masszát öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egyengesd el, majd oszlasd el a tetején a gyümölcsöt.

160 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd készre.
Porcukorral megszórva, vagy akár fagyival is tálalhatod.