Zöldség, gyümölcs és sajt – jó kombináció.
A spárga szezon végéhez közeledve elcsíptem még a piacon belőle néhány csomaggal. Reggelire és grillezésre szántam, de meggyszedés közben jött az ötlet, hogy azzal kombináljam.
Minden évben sütök valamilyen leveles tésztás spárgás ételt, ami uzsonnára tökéletes. Általában tejszínes szósszal, mozzarellával készítem, de most megfejeltem egy kis meggyel és kéksajttal. Igen finom lett, próbáljátok ki!
Hozzávalók
∼6 szelethez∼
1 csomag kész leveles tészta
1 csomag spárga
2 marék magozott meggy
50 g kéksajt
Elkészítés
A spárgát mosd meg, a fás szárait távolítsd el.
A leveles tésztát tekerd ki, tekerd egy sütőpapírral bélelt tepsire. A spárgát rendezd el a tésztán.
A meggyeket vágd félbe, szórd rá a spárgára, majd morzsold rá a sajtot is. A tészta széleit hajtogasd vissza.
Tedd 180 fokos sütőbe, 10-15 perc alatt süsd készre.
Langyosan, vagy teljesen kíhűtve tálald.