Sós nasi délutánra.

Szeretek nassolni. Édeset, sósat egyaránt. Leginkább egymással karöltve, vagy egymás után. Már gyerekként is egy kocka csokit tettem a sajtos tallérra és úgy nyammogtam. 😀
A bárszekrényben mindig lapul valamilyen nassolni való, de én is sokszor sütök olyan falatkákat, amiből ebéd után, vagy délután szívesen csipeget az ember. A hűtőmben mindig van leveles tészta, amiből gyorsan készülhet akár édes akár sós csiga, tekercs, batyu.
A Kifőztük magazin és a Bioháló jóvoltából idén megismerhettem és kipróbálhattam a konyhámban a különböző csírákat. Egy teljesen egyszerű ételt, például egy melegszendvicset is nagyon feldob, ha csírával tálaljuk. Az egyik kedvencem a céklacsíra lett, amivel ezt a tekercset is készítettem.

Hozzávalók

1 csomag készre nyújtott leveles tészta
100 g krémsajt
2 púpozott evőkanál reszelt torma
1 marék céklacsíra
1 tojás a kenéshez

Elkészítés
A krémsajtot a tormával keverd habosra. A céklacsírást aprítsd fel, majd add ezt is a krémhez. 
A leveles tésztát teker ki. Egyenletesen kend el rajta a krémet, a hosszabbik oldalánál tekerd fel, és vágd kb. 1 cm-es csigákra. Sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket kend meg a felvert tojással, és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt süsd aranybarnára. Miután kihűlt, céklacsíraágyon tálald.