Gyorsan … valamit … vacsorára.
Imádom a Yorkshire pudingot, bár kicsit megfejthetetlen számomra. Az első a puding elnevezés, ami nekünk ugye édességet jelent, az angolok azonban ezt a kifejezést használják a felfújt szerű tésztákra is. Szóval, nem édességről lesz most szó. Senki ne ijedjen meg, hogy valami tömör, cukros krémet promotálok vacsorára. 🙂 A másik kérdőjel, hogy kerül egy palacsinta jellegű tésztába hús (általában kolbász formában), vagy hal, az egész pedig a sütőbe? Nem kezdtem nagy nyomozásra ennek kiderítésére, és talán sosem fogok, mert végülis az eredmény finom. Ha változatos vacsorára vágyom, akár 1-2 adagot is könnyen el tudok készíteni belőle, de vacsora vendégeknek is várhatunk ezzel. Nagyobb mennyiségben főétel, de ha kis szufflés edényekben sütöd, előételként is felszolgálhatod.
Hozzávalók
∼4 főre∼
200 ml tej
2 tojás
80 g liszt
2 virsli
1 avokádó
1 lime
2 evőkanál majonéz
só
frissen őrölt fekete bors
vaj a formákhoz
Elkészítés
A yorkshire pudinghoz a tejet mérd egy tálba üsd bele a tojásokat, majd kézi habverővel dolgozd össze. A lisztet 1 csipet sóval keverd el, fokozatosan adagolva keverd csomómentesre a tejben. Pihentesd 30 percet.
Közben a formákat vajazd ki, majd a 30 perc elteltével oszlasd el bennük a tésztát.
A virsliket darabold összesen 8 részre, kettesével tedd a formákba. A pudingokat 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt süsd meg.
A majonézhez az avokádót vágd félbe, a magját távolítsd el, a húsát kapard egy tálba. Villával nyomkodd össze, add hozzá a lime kifacsart levét, a majonézt, sóval és borssal fűszerezd, keverd össze.
A krémet halmozd a kész yorkshire pudingokra.
Melegen kínáld.