Olyan sűrű, akár egytálétel is lehet.

Amikor pakolgattam otthon a konyhát és szortíroztam, mit kell magammal hoznom Balatonra, kezembe akadt a baharat fűszerkeverék. Ami rögtön eszembe juttatta, mennyire rég használtam, pedig mennyire szeretem. Főként lencselevest szoktam fűszerezni vele, amit mindig kicsit máshogy készítek. Most csak sima lencsét tettem bele, de van, hogy vöröslencsét is belefőzök, vagy csak abból készítem. Olykor cukkinit is adok hozzá, vagy – ahogy ez alkalommal is  – friss spenótot. Ilyen lett. 🙂

Hozzávalók
∼4 főre∼

1 fej vöröshagyma
1 szál angol zeller
1 szál sárgarépa
1 fej krumpli
1 csésze lencse
1 csapott teáskanál só
1 teáskanál kurkuma
1 csapott teáskanál őrölt kömény
negyed teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál baharat fűszerkeverék
1 liter víz
200 g friss spenót
1 dl kókusztej
tejföl, újhagyma a tálaláshoz

Elkészítés
Ha nem konzerv lencsét használsz, éjszakára áztasd be, másnap öblítsd át, csepegtesd le.
A zöldségeket pucold meg és aprítsd fel. Egy fazékban hevíts kevés olajat és dobd rá a zöldségeket. Néhány percig pirítsd őket. Add hozzá a lencsét, szórd meg a fűszerekkel, keverd át.
Öntsd fel a vízzel, kis lángon főzd 30-35 percig. Ezután öntsd bele a kókusztejet majd add hozzá a spenótot is. Pár percig főzd.
Tányérokba szedve tejföllel meglocsolva, újhagyma karikákkal megszórva tálald