Fűszeres indiai egytálétel.
Imádom az indiai ételeket, mert szeretem, ahogy a rengeteg különböző ízű fűszer harmóniába kerül egy tálban. Igaz, én csínján bánok ezekkel a fűszerekkel, nem használok annyit, mint egy autentikus indiai étteremben. Az utcánkban jó pár házzal odébb van egy kis kifőzde, amit annyira indiaiak üzemeltetnek, hogy a szián kívül egy szót sem beszélnek magyarul. Amint elkezdenek főzni, belengi az utcát az sok fűszer kellemes illata, amit nyáron nálunk is érezni a nyitott ablakok miatt. Ha én indiait főzök, szerintem még a földszinten sem érzik az illatokat, nemhogy az étteremben, de én így, visszafogottabban is szeretem.
Hozzávalók a csirkéhez
∼4 főre∼
fél csirkemell
1 kisebb fej vöröshagyma
2-4 gerezd fokhagyma
1 nagyujjnyi gyömbér
3 púpozott teáskanál Madras curry fűszerkeverék
1 doboz paradicsomkonzerv
3 dl kókusztej (sűrű, krémes)
Elkészítés
A curryhoz a csirkét tisztítsd meg, kockázd fel. A hagymákat pucold meg, aprítsd fel, kevés olajon egy lábosban párold üvegesre. Reszeld hozzá a gyömbért, forgasd át, majd tedd a csirkét is a lábosba, pirítsd fehéredésig. Fűszerezd sóval és a Madras curry fűszerrel, pirítsd tovább pár percig. Öntsd hozzá a paradicsomot, kis lángon főzd 30 percet. Utána add hozzá a kókusztejet, forrald össze.
Hozzávalók a naan kenyérhez
∼4 darabhoz∼
100 g liszt
40 ml natúr joghurt
késhegynyi szárított élesztő
késhegynyi sütőpor
2 csipet só
30 ml víz
negyed teáskanál olaj
Elkészítés
A naan kenyérhez a hozzávalóit mérd egy tálba, majd gyúrd össze. Letakarva pihentesd egy órát. A tésztát ezt követően kicsit gyúrd át, oszd négy részre, és egy lisztezett deszkán nyújtsd ki nagyjából kör alakúra. A kenyereket forró vaslapon, vagy palacsintasütőben süsd meg pár perc alatt.
A curryt szedd tányérokba, tedd mellé a naan kenyeret és szórd meg friss, aprított korianderrel.