Torta helyett próbáld ki ezt.

Maradékmentés kapcsán született ez a süti, mivel mindig rengeteg tojásfehérje gyűlik össze a hűtőben. Több recept is van a tarsolyomban, amire a fehérjéket fel lehet használni, de most valami olyat szerettem volna, ami illik ehhez a rendhagyó Húsvéthoz. Anyukám nagyon szereti a pavlova tortát gyümölcsös mascarpone krémmel, ez adta az ötletet ehhez a verzióhoz: egy kis tojáslikőr és mandula, ami ünnepivé teszi ezt a desszertet.

Hozzávalók
∼8 pohárhoz∼

8 tojásfehérje
200 g cukor
0,5 dl tojáslikőr
250 g mascarpone
200 ml tejszín
100 g porcukor

Elkészítés
A tojásfehérjéket tedd a robotgép táljába és verd kemény habbá. Ekkor kezd adagolni hozzá a cukrot, majd verd addig, amíg teljesen fel nem olvad (8-10 perc). 
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyenletesen oszlasd el rajta a krémet. 120 fokos sütőben süsd 35-40 percig. Ha kihűlt törd össze. 
A tejszínt verd lágy habbá. A mascarponét a porcukorral és a tojáslikőrrel habosítsd fel, majd óvatosan keverd bele a tejszínt. 
Az összetört habcsókot és krémet rétegezd poharakba. Néhány órára tedd hűtőbe.
Mandulaforgáccsal/szeletekkel megszórva kínáld.