Vigyél olaszos ízeket a töltött tojásba.

Franciasaláta, kaszinótojás, sonkatekercs, töltött tojás. Nálam ezek tiltólistás ételek, mert nem szeretem őket. Még soha, senki nem tudott ezekből olyan verziót kóstoltatni velem, ami finom lett volna. Húsvét azonban nincs tojás, illetve töltött tojás nélkül, ezért idén kicsit elrugaszkodtam a hagyományostól és olasz ízeket csempésztem ebbe a fogásba. 
A ricotta egy nagyon érdekes alapanyag Olaszországban. Egy részről ünnepi, nagy becsben tartott hozzávaló, hiszen nem maradhat ki a húsvéti, karácsonyi ételekből: töltelékek alapja, sütemények hozzávalója, amivel gazdagítják, ünnepivé teszik a fogásokat. Másrészről viszont egy nagyon egyszerű sajtféle, hiszen a parmezán készítésének mellékterméke, tehát egy olyan hétköznapi alapanyag, amit reggelire friss zöldségekkel is fogyasztanak. 
Most ezzel a kétarcú ricottával készítettem el az én Húsvéti töltött tojásom.

Hozzávalók

8 tojás
250 g ricotta
1 csokor snidling

Elkészítés
A tojásokat főzd keményre. Ha kihűltek, pucold meg.
Hosszában mindegyik tojást vágd ketté, a kettévágjuk, a sárgájukat emeld ki (ez nem kell a krémbe, így elfogyaszthatod magában, vagy más ételhez használhatod fel).
A snidlinget vágd apróra, keveset tegyél félre a díszítéshez. A többit keverd hozzá a ricottához, sóval ízesítsd. A krémet töltsd habzsákba, nyomd a tojások közepébe.
A félretett snidlinggel megszórva kínáld. 

TIPP
Mielőtt megfőzöd a tojásokat, 1-2 órára fektesd az oldalukra őket. Így a sárgájuk középre rendeződik, és nem lesznek „kancsal” töltött tojások. 🙂