A goffri is lehet szendvics alap.

Igen, az édes-habos goffrinál nincs finomabb, de többet is kihozhatunk belőle. Aki jobban kedveli a sós finomságokat, annak sem kell lemondania a goffri élményről, hiszen sós verzióba is elkészíthető. A kenyeret helyettesíthetjük vele és szuper szendvics alap lehet, bármilyen feltét is kerüljön rá. Most mutatom az én olaszos verziómat pestóval, mozzarellával és paradicsommal. 

Hozzávalók a goffrihoz
∼8 darabhoz∼

3 dl tej
2 tojás
100 g olvasztott vaj
220 g liszt
2 evőkanál sütőpor
néhány csipet nagyszerű tengeri só
1 evőkanál szezámmag

Elkészítés
A goffrihoz a tejet öntsd egy tálba, kézi habverővel verd fel benne a tojást. Add hozzá az olvasztott vajat, keverd el.
A lisztet keverd össze a sütőporral, majd apránként add a tejes keverékhez. Kézi habverővel keverd csomómentesre. A masszát pihentesd 30-40 percet.
Közvetlenül a sütés előtt keverd bele a sót és a szezámmagot. Forró goffrisütőben süsd meg a goffrikat. 

Hozzávalók a szendvicshez

8 evőkanál bazsalikom pesto
2 nagyobb paradicsom
1 csomag mozzarella
100 g póréhagyma csíra

Elkészítés
A szendvicshez a paradicsomokat karikázd fel, a mozzarellát vékonyan szeleteld. 
A goffrikat kend meg pestóval, rendezd el rajta a paradicsom és mozzarella szeleteket.