Puha süti reggelire.

Imádom a muffint, mert gyorsan elkészül, több napon át is puha, szaftos marad. A hagyományos muffint, már ami a formát illeti, mostanában nem tudok sütni, mert vagy a sütőm nagyon kicsi, vagy a muffin formám túl széles….. a lényeg, hogy nem fér be a forma sütőbe. 🙁 Lemondani azért mégsem akartam az egyik kedvenc sütimről, ezért átálltam arra, hogy püspökkenyér formában süssem. Ami lássuk be még egyszerűbb is, mind megtölteni a kis kapszulákat. Így lett nálam a muffinból kenyér, most extra csokiréteggel a tetején.

Hozzávalók

250 g liszt
2 és fél teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál kókuszreszelék
50 g aszalt vörösáfonya
1 tojás
125 g cukor
0,8 dl olaj
2,5 dl író – ha nincs otthon íród kicsit kevesebb tejet mérj ki, a hiányzó részt pedig citromlével pótold
50 g csokoládépasztilla

Elkészítés
Egy kisebb edényben keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a kókuszreszeléket és az áfonyát. Egy nagyobb tálban a tojást habosítsd ki a cukorral, majd add hozzá az olajat és az írót. A lisztes keveréket fokozatosan adagolva keverd a nedves hozzávalókhoz. 
Egy püspökkenyér formát olajozz, majd lisztezz ki. Öntsd bele a masszát. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt süsd készre. Rácson hagyd kihűlni. 
A csokoládét vízgőz fölött olvaszd fel, majd borítsd be vele a kenyér tetejét.