Dobd fel a vacsorát, ha már uncsi a szendvics.
Könnyű lazackrémet évek óta készítek, miután egy vendégségben kóstoltam hasonlót. Legtöbbször friss baguettel, szendvicskenyérrel, vagy bruschettára kenve fogyasztottuk.
Múlt héten vacsoravendégeket vártunk, mivel egy nagy halrajongó is volt a vendégek között, gondoltam, ismét bevetem ezt az isteni lazacos fogást. A kenyérnél azonban valami különlegesebbel szerettem volna tálalni, mégsem csak magun leszek (bár magunkkedvéért is szoktam extrázni), hanem barátokkal osztjuk meg a vacsorát.
Az Instát pörgetve jött velem szembe a blini, ami nem más, mint orosz, sós palacsinta. Szerintem pont tökéletes a halkrémhez. És szerencsére a barátoknak sem okozott csalódást. 😀
Hozzávalók a blinihez
∼16 darabhoz∼
250 ml tej
1 tojás
170 g liszt
1 teáskanál szárított élesztő
Elkészítés
A blinihez a lisztet és az élesztőt keverd össze. A tejet és a tojást pedig kézi habverővel verd fel. Apránként, folyamatos kevergetés mellett dolgozd bele a lisztet. A tésztát pihentesd 1 órát, majd forró palacsintasütőben süss kis palacsintákat.
Hozzávalók a lazackrémhez
200 g füstölt lazac
200 g sajtkrém
6 evőkanál görög joghurt
1 citrom kifacsart leve
só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
A krémhez a lazac felét, a sajtkrémet és a görög joghurtot tedd késes robotgépbe, dolgozd össze. A maradék lazacot késsel aprítsd fel, majd add a krémhez. Citromlével, sóval és borssal fűszerezd.
A bliniket kend meg a lazackrémmel, a tetejükre halmozhatsz csírát, aprított petrezselymet.