Tartalmas ázsiai egytálétel.
Pad thai, tom ka, tom yum. Rajongok ezekért az ázsiai ételekért, ezért otthon is szoktam ilyen ihletésű levest, tésztás és rizses egytálétel készíteni. A citromnád, a koriander, a lime és a kókusztej négyese mindig garantálja a sikert. A többi hozzávalót pedig a szerint variálom, amit épp találok itthon, vagy veszek a piacon.
Ebben a levesbe most paprika és répa került, amit roppanósra főztem, az üvegtésztától pedig már szinte olyan sűrű lett, mint egy egytálétel.
Hozzávalók
fél fej vöröshagyma
fél csirkemell
1 púpozott teáskanál piros curry paszta
1 lime leve
1 szál citromnád
0,5l húsalaplé
0,5l víz
1 konzerv kókusztej
1 csokor koriander
1 nagyobb szál sárgarépa
1 piros kaliforniai paprika
1 csomag üvegtészta
só, napraforgó olaj
Elkészítés
A hagymát pucold meg, aprítsd fel. A csirkehúst mosd meg, töröld szárazra és kockázd fel.
Egy fazékban hevítsd fel kevés olajat, majd párold üvegesre a hagymát. Add hozzá a húst, pirítsd fehéredésig. Ekkor mehet bele a curry paszta, a lime leve, a húsalaplé és a víz. Sózd, dobd bele a citromnádat, majd a felaprított koriandert. Kis lángon főzd 30-35 percig.
Közben a sárgarépát és a paprikát vágd fel gyufaszál vékonyra. Az üvegtésztát pedig főzd ki lobogó, sós vízben.
A kész leveshez öntsd a kókusztejet, add hozzá a répát és a paprikát. Főzd további 3-5 percig. Végül keverd bele a tésztát is.
Szedd tányérokba, koriander levelekkel megszórva tálald.