Már az illata is mennyei.

Az megvan, amikor a Shrek utolsó részében Szamár csillapíthatatlan waffle imádatának köszönhetően beleesik egy fatörzsnek álcázott gödörbe? Akárhányszor megnéztem ezt a részt, mindig azonnal waffle-t kell sütnöm. Így volt ez a hét elején is. Mivel a fogorvosom már engedélyezte a puha dolgok fogyasztását, teljesen rákattantam a belgák pihe-puha édességére.
Ezer meg egy recept van, készíthető kelt tésztából, élesztővel, vagy kovásszal, de ott a ropogós Liége változat is. Én a puha waffle-t részesítem előnyben – nem csak most, a fogam miatt – és a tészta készítésével sem szoktam bíbelődni. A kedvencem ez a sima, sütőporos változat, ami annyira lesz levegős, amennyi türelmem van. Már 30 perc után is neki lehet állni a sütésnek, de még finomabb, ha néhány órát pihentetjük a keveréket. 

A feltéteknek pedig csak a hűtőm és spájzom tartalma szab határt. 😀 Reggelire édesen szoktam készíteni vajjal, gyümölcsökkel, lekvárral, juharsziruppal, vacsira viszont jöhetnek a sós verziók avokádóval és buggyantott tojással. 

Hozzávalók
∼4 darabhoz∼

150 ml tej
1 tojás
50 g olvasztott vaj
112 g liszt
1 púpozott evőkanál sütőpor
1 csipet só

Elkészítés
A tejben verd fel a tojást, majd add hozzá az olvasztott vajat. 
A lisztet keverd el a sütőporral és a sóval, majd kanalanként add a tejes keverékhez. A masszát keverd csomómentesre, majd letakarva szobahőmérsékleten pihentesd legalább 30 percet. 
A felmelegített waffle sütőt az első sütés előtt kend meg kevés olajjal, vagy olvasztott vajjal. Adagold bele a masszát és süsd meg. Így járj el, míg el nem fogy a massza.

Ötletek édes feltétekre
1. Áfonyalekvár, erdei gyümölcsök
2. Nutella, banán tejszínhab
3. Sós karamell krém, mandulapelyhek

Ötletek sós feltétekre
1. Sajtkrém, füstölt lazac
2. Aszalt paradicsomos ricotta krém
3. Oliva krém, serrano sonka, paradicsom