Sós pite paradicsommal, mozzarellával és bazsalikom pestóval.
A pulykát mindig római tálban sütöm jó sok szalonnával és fokhagymával megspékelve. Mellé hagymát és gyümölcsket (alma, narancs, körte, mandarin) teszek, így a pulyka szaftos marad és isteni szósz készül mellette a tálban.
Ez készült hétvégén is és ebből a pulykából maradt néhány szelet. Azonban a vele sütött gyümölcsök, és a szaftja elfogyott, így új életet kellett adnom neki – mert ugye ételt nem dobunk ki! 😀
Hozzávalók
∼4 főre∼
4 hambuger buci
2 szelet maradék sült hús
1 evőkanál rub fűszerkeverék
lilahagymalekvár
2-3 evőkanál libazsír
2 szelet szalonna
Elkészítés
A maradék húst csíkozd fel, a szalonnát kockázd fel. A zsírt olvaszd fel egy serpenyőben, add hozzá a szalonnát és pirítsd meg. Amikor üveges, add hozzá a húst és a rub fűszerkeveréket, és pirítsd meg a húst is. Ha nagyon felvenné a zsírt, adj hozzá keveset, hogy szaftos legyen.
Amint ezzel kész vagy, jöhet az összeállítás: A bucit pirítsd meg, paolj rá egy adag húst, majd lilahagyma lekvárt. Locsold meg a hús szaftjával.