Sült édesburgonya és jó sok koriander.

Hetek óta krémlevest eszek krémlevessel, de ígérem, nem fogom az összeset megosztani veletek. Viszont a jelenlegi kedvencemet muszáj megmutatnom. 😀
Korianderes édesburgonya levest először a Good Karma Kitchen étteremben ettem tavaly ősszel. Ennek alapján kreáltam a saját verziómat, mert annyira ízlett, hogy ezt fel kell venni a krémleveseim táborába. A titka, a jó sok koriander, mert korianderből sosem elég. Szóval lehet, hogy a koriander leves édesburgonyával találóbb elnevezés lenne. 🙂
Szerintem az édesburgonya íze akkor a legjobb, ha sütjük, ezért főzés helyett először a sütőbe tettem – akárcsak a sütőtököt – majd az ott megpuhult burgonyával készítettem el a levest. 

Hozzávalók
∼2 főre∼

2 nagyobb édesburgonya
fél fej vöröshagyma
4 dl hús- vagy zöldségalaplé
1 dl kókusztej
1 csokor koriander
só, bors, olívaolaj 

Elkészítés
Az édesburgonyát pucold meg, vágd nagyobb darabokra, 180 fokos sütőben süsd puhára. 
Közben aprítsd fel a vöröshagymát, kevés olívaolajon párold meg. Add hozzá a megsült édesburgonyát, öntsd fel az alaplével. 
Aprítsd fel a koriandert, add a leveshez, sózd és borsozd. 5-6 percig főzd, hogy az ízek összeérjenek. 
Hagyd kicsit hűlni, majd botmixerrel pürésítsd. Ha túl sűrű hígítsd vízzel és add hozzá a kókusztejet, forrald fel. 
Korianderrel megszórva tálald.